Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Tip για να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει βανίλια!!!


Η βανίλια, το δεύτερο ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο μετά το σαφράν, παράγεται από τους καρπούς της ορχιδέας – μια διαδικασία δύσκολη και χρονοβόρα, καθώς ο καρπός αναπτύσσει το άρωμά του κατά τη διαδικασία της αποξήρανσης. 

Οι Αζτέκοι ανακάλυψαν πρώτοι τη βανίλια, την οποία συνδύαζαν σε ένα ρόφημα με το κακάο. Οι Ευρωπαίοι, με τη σειρά τους, γνώρισαν το μπαχαρικό από τους Ισπανούς εξερευνητές που το έφεραν από τη Νότια Αμερική. Σήμερα, η μεγαλύτερη παραγωγή βανίλιας γίνεται στη Μαδαγασκάρη. 


Πώς θα κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει βανίλια??? ... 


Ρίξε μια δόση σκόνης βανίλιας κρυσταλλικής (που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να αρωματίσει γλυκά, κουλουράκια και ζύμες) στο πάτωμα και ρούφηξε την με την ηλεκτρική σκούπα σου. Έτσι κάθε φορά που θα σκουπίζεις, το σπίτι θα πλημμυρίζει με μια γλυκιά διακριτική μυρωδιά βανίλιας. 

Γενικά, καλό είναι να αλλάζουμε συχνά σακούλα στην ηλεκτρική μας σκούπα, δηλαδή να τις αντικαθιστούμε όταν γεμίζουν μέχρι τη μέση, καθώς γίνονται εστία μικροβίων. Καθάρισε τα φίλτρα αέρα της σκούπας , καθώς εκεί συγκεντρώνονται πολλά, επικίνδυνα για την υγεία μας, αλλεργιογόνα. Όλη η διαδικασία πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, ώστε να μη βραχούν καθόλου τα ηλεκτρικά μέρη της σκούπας όπως το μοτέρ, το καλώδιο κ.τ.λ.

Δοκίμασε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου