Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Γούρι σιέλ με ασημένιο ρόδι & πέρλες

Για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς ετοιμάζω μοναδικά χειροποίητα γούρια!!! 

Σας παρουσιάζω, χειροποίητο γούρι δεμένο μοναδικά, με δίχρωμο και λευκό κορδόνι. Το διακοσμούν πέρλες, ασημένιο ρόδι και σιέλ φούντα, η διάσταση του είναι 20 εκ.


Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες σε μεγέθυνση μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω τους.

Γούρι είναι αντικείμενο φτιαγμένο όπως τα φυλακτά, αλλά με σκοπό να προσελκύσει την τύχη ή καλή έκβαση συγκεκριμένης υπόθεσης.
 

Λοιπόν, θέλετε να μάθουμε τα πάντα για την ιστορία τους?


Τα γούρια και η ιστορία τους ...


Η προσέλκυση της τύχης αποτελεί ευσεβή πόθο των ανθρώπων σε όλες τις εποχές. Χρησιμοποιούσαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πολλαπλούς τρόπους, προκειμένου να κερδίσουν την εύνοιά της. Αρκετοί το επιδιώκουν με φυλαχτά. Πρόκειται για πανάρχαια συνήθεια.

Η πρώτη μορφή ιερών αντικειμένων ήταν τα τάλισμαν, με παραστάσεις της φύσης και ομοιώματα εκείνων που τα φορούσαν. Σήμερα οι πιστοί χρησιμοποιούν αναθήματα, εικονίσματα και αγιασμένα μικροαντικείμενα με την ελπίδα ότι οι άγιοι θα τους προστατεύσουν από τις κακοτυχίες. Άλλοι, πάλι, έχουν το γούρι τους, μια παράδοση βασισμένη σε λαϊκές δοξασίες.

Έτσι ξεκίνησε η συστηματική κατασκευή των κάθε λογής φυλακτών, τάλισμαν, γουριών κ.λπ. Η κατασκευή τους βασίζεται στη θεωρία της αντιστοιχίας, δηλαδή, το όμοιο δημιουργεί το όμοιό του.

Το αντικείμενο πρέπει να είναι «ενεργειακά αγώγιμο» όπως το λέμε, δηλαδή να είναι φτιαγμένο από υλικά κατάλληλα που να προσφέρουν τη δυνατότητα της πρόσληψης ενέργειας, καθώς και να έχει την ανάλογη «χωρητικότητα», ώστε να αποθηκεύσουμε σε αυτό την ποσότητα της ενέργειας που επιθυμούμε. Τέτοια αντικείμενα είναι τα φυλακτά, τα τάλισμαν, τα γούρια και οι μασκότ.

Τέλος, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τις παραγγελίες σας, είτε μέσω email: g_karimali@yahoo.gr  ή στέλνοντας το μήνυμά σας στο inbox της σελίδας μας στο facebook Handmade creations By Joanna (Καλλιτέχνης)

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.
Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου