Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ιστορία της Μπομπονιέρας

Μπομπονιέρα γάμου με μεταλλική ελιά και τσουβάλι!!!
Η μπομπονιέρα του γάμου σας είναι το μοναδικό πράγμα που θα πάρουν μαζί τους φεύγοντας οι καλεσμένοι σας και θα τους θυμίζει το γάμο σας και πως περάσανε. Είναι το πιο χαρακτηριστικό δώρο για να τιμήσετε τους καλεσμένους σας λόγω της συμμετοχής τους στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας, ενώ διανέμεται στην εκκλησία με το πέρας της τελετής ή στην δεξίωση που ακολουθεί μετά το μυστήριο. Επίσης, αποστέλλεται μετά την τελετή σε εκείνους που ήταν αδύνατον να παρευρεθούν, αλλά έστειλαν τις ευχές του.

Τα κουφέτα...


Τα κουφέτα μπαίνουν στις μπομπονιέρες σε μονό αριθμό επειδή οι μονοί αριθμοί δε μπορούν να διαιρεθούν, σαν συμβολισμός για τους νεόνυμφους να είναι πάντα ενωμένοι και να μοιράζονται τα πάντα.  Το λευκό τους χρώμα συμβολίζει τις ευτυχισμένες μέρες που θα μοιραστείτε με τον σύντροφο σας, η γλυκιά τους γεύση τη ζωή που σας περιμένει και το αμύγδαλο τη γονιμότητα και τους γερούς διαδόχους που θα αποκτήσετε.

Η μπομπονιέρα δεν είναι σημερινό έθιμο. Το αμύγδαλο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στους γάμους και τις βαπτίσεις ως σύμβολο ευημερίας από την ρωμαϊκή αυτοκρατορία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου